Functioneel Beheerder (32-40 uur)

Heb jij affiniteit met applicaties en functioneel beheerprocessen en ben je een echte verbinder?
Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Dit ga je doen
Als functioneel beheerder zorg jij er samen met je collega’s voor dat de applicaties de juiste ontwikkeling doormaken die onze organisatie en onze afnemers nodig hebben. De applicaties waarin wij examenproducten maken, distribueren en afnemen zijn van strategisch belang. Jij houdt je bezig met de inrichting en het juiste gebruik van onze standaardapplicaties en ondersteunt je collega’s bij de ontwikkeling van onze maatwerkapplicaties.  

Je wilt je verder ontwikkelen in de functioneel beheerprocessen. Je weet de gebruikerswensen goed af te wegen tegen de gestelde doelen, te vertalen naar onze ICT-partner en uiteindelijk te testen en te implementeren. Door je communicatieve vaardigheden ben je goed in staat om gebruikers mee te nemen in ontwikkelingen van de applicaties. Je analytische vaardigheden zet je bijvoorbeeld in om gebruikerswensen die tegenstrijdig zijn te onderscheiden. 

Je denkt mee bij procesverbeteringen en weet deze te vertalen naar benodigde aanpassingen in de applicaties. Wanneer het proces over meerdere applicaties gaat, stem je dit uiteraard af met je collega’s. Je draait mee binnen projecten als teamlid, maar soms leid je ook zelfstandig een klein (deel)project. 

Dit breng je mee
Als functioneel beheerder heb je affiniteit met applicaties en functioneel beheerprocessen. Je begrijpt de gebruikers en hun processen en helpt deze te vertalen naar de juiste functionaliteit. Je werkt samen met collega’s aan ketengerichte oplossingen en je onderkent verbanden tussen verschillende applicaties. Je werkt gestructureerd en doelgericht, maar ook mensen en wensen bij elkaar brengen zijn als het ware een tweede natuur voor je.  

Om als functioneel beheerder bij Examenservices aan de slag te gaan, beschik jij over:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • 2 jaar relevante werkervaring als functioneel beheerder is een pre
 • Kennis van beheermethodes en procesmatig werken zoals ITIL, ASL of BISL
 • Kennis van projectmanagement/Scrum methodiek
 • Kennis van requirements management (userstories)
 • Ervaring met examenapplicaties of andere onderwijsapplicaties is een pre
 • Kennis van TOPdesk is een pre
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar 

Hier gebeurt het
Examenservices is onderdeel van Innovam en ontzorgt opdrachtgevers uit onderwijs en bedrijfsleven in verschillende sectoren bij alle aspecten van examinering. Dat kan gaan van het bestuurlijk ondersteunen van een examenorganisatie tot en met het daadwerkelijk in opdracht afnemen van examens en het verstrekken van het diploma.
Om mee te gaan met de veranderende markt is onze organisatie ook aan veranderingen onderhevig. Van een hiërarchisch aangestuurde organisatie zijn we gaan werken met zelforganiserende en wendbare teams.

Dit kun je van ons verwachten
De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn bij ons praktisch oneindig. We willen een sociale en stabiele werkgever zijn, waar jij net als je collega’s op kunt bouwen. Daar krijg je ook veel voor terug, zoals:

 • een bruto maandsalaris tussen € 2.708 en €3.899 (schaal 9)
 • 24 vakantiedagen op jaarbasis, de dag na Hemelvaartsdag én de dag na kerst vrij
 • persoonlijk budget waarmee je de bovenste 5 % van je salaris naar eigen inzicht kan gebruiken om bijvoorbeeld extra verlofdagen te kopen
 • aantrekkelijke mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling
 • jaarlijkse bonusregeling op basis van resultaatsafspraken
 • pensioenregeling waarbij wij 79% van de premie betalen
 • WIA-verzekering en een tegemoetkoming in ziektekostenverzekering
 • Sporten met korting 

Solliciteren
Herken jij je in deze beschrijving? Heb je de flexibiliteit en geeft het jou energie om in een dynamische omgeving toe te werken naar doelgerichte en gedragen oplossingen? En ben jij een echte teamplayer? Kom dan ons team versterken als Functioneel Beheerder en solliciteer via de solliciteerbutton. De sluitingsdatum van deze vacature is 31 januari 2023.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Hans van Vulpen, [email protected] of via 06-29074549.