Relatiemanager examenstichtingen (32-40 uur)

Adviseren en bestuurlijk ondersteunen van examenstichtingen binnen het beroepsonderwijs dat is in een notendop wat je doet als relatiemanager examenstichtingen. Voor Stichting Examens Mobiliteitsbranche (Stem) zijn we op zoek naar een relatiemanager. Benieuwd? Lees snel verder.


Dit ga je doen

Als relatiemanager examenstichtingen adviseer je en ondersteun je het bestuur van Stem. Je beheert ook haar relatienetwerk: vooral de deelnemende scholen en branche-organisaties. Je bouwt een goede relatie op waarin duidelijk is wat de wensen en de verwachtingen zijn van Stem en haar stakeholders.

Concreet houd je je bezig met:

 • Signalen, trends en input ophalen voor het jaarplan, beleidsadviezen en meerjarenplan
 • Opstellen van jaarplannen, begrotingen, beleidsadviezen en voortgangsrapportages
 • Vertalen van globale ideeën en wensen naar concrete voorstellen van de examenstichting. Je toetst deze opdrachten samen met het team op financiële en inhoudelijke haalbaarheid
 • Vertegenwoordigen van de examenstichting in relevante netwerken
 • Zorgdragen voor de interne en externe communicatie over de producten en diensten van de examenstichting
 • Adviseren over financiële en fiscale ontwikkelingen
 • Beheren van de governance van de examenstichting

Dit hoef je niet alleen te doen. Samen met drie andere relatiemanagers zijn jullie hier verantwoordelijk voor. Jullie bewegen je midden in de markt en zien ook de relevante ontwikkelingen en trends. Met elkaar spelen jullie proactief in op nieuwe kansen voor Examenservices.

Je werkt in een lerende organisatie en daarbinnen in kleinere klantgerichte teams. De kaders zijn duidelijk en je bepaalt in overleg met je collega’s hoe je daar invulling aan geeft.

José over haar werk als Relatiemanager Examenstichtingen – YouTube


Dit breng je mee

Netwerken is wat jij als geen ander kan. Je maakt huidige relaties steviger en voegt nieuwe relaties toe. Je bent een betrouwbare en deskundige gesprekspartner die gericht is op het realiseren van (lange termijn) doelstellingen en resultaten. Innovatie, nieuwe ontwikkelingen en binnen het onderwijs? Je bent er snel van op de hoogte en gaat er graag mee aan de slag. Je bent een samenwerker pur sang en afspraak is bij jou echt afspraak.

Om als relatiemanager examenstichtingen aan de slag te gaan, heb je:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding
 • Kennis van en affiniteit met opleiden en ontwikkelen
 • Ervaring met bestuurlijke contexten en advisering
 • Ervaring in het mbo


Hier gebeurt het

Examenservices is onderdeel van Innovam en ontzorgt opdrachtgevers uit onderwijs en bedrijfsleven in verschillende sectoren bij alle aspecten van examinering voor mbo- en branche-opleidingen. Hierbij kun je denken aan het analyseren en verbeteren van examens, ontwikkelen van examens voor zowel praktijk als theorie en begeleiden van commissies.
We zijn een organisatie van veel goede dingen doen en fouten maken. En van vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat betekent dat je zelfstandig werkt, maar er nooit alleen voor staat. Je werkt zowel vanuit huis als op ons kantoor in Nieuwegein en gaat ook regelmatig op bezoek bij de scholen.

“Als relatiemanager adviseer en ondersteun ik 1 of meerdere stichtingen. Ik beheer het relatienetwerk en bouw zo een relatie op, zodat ik erachter kom wat de wensen en de verwachtingen zijn van de stichting en de stakeholders. Ik kom op voor de belangen van de stichting, vertegenwoordig de stichting en houd me ook bezig met het financiële plaatje.”

Daniëlle van der Wiele – Relatiemanager Examenstichtingen

Kijk op onze teampagina voor meer informatie.


Dit kun je van ons verwachten

en veelzijdige functie voor minimaal 32 uur per week binnen een dynamisch bedrijf dat grenzen verlegt en zelf volop in ontwikkeling is, waarbij het draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid. Je krijgt ruim de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.

Op basis van een fulltime dienstverband krijg je:

 • een bruto maandsalaris tussen € 4.279 en € 6.161
 • 24 vakantiedagen op jaarbasis, de dag na Hemelvaartsdag én de dag na kerst vrij
 • Persoonlijk budget waarmee je 5,26% van je salaris naar eigen inzicht kan gebruiken om bijvoorbeeld extra verlofdagen te kopen
 • Aantrekkelijke mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling
 • Laptop en telefoon
 • Pensioenregeling waarbij wij 79% van de premie betalen
 • Een WIA-verzekering en een tegemoetkoming in ziektekostenverzekering
 • Sporten met korting via FiscFree


Solliciteren
Beweeg je je graag in bestuurlijke omgevingen en weet je snel vertrouwen op te bouwen? Kom dan in beweging en solliciteer voor 31 mei via de solliciteerbutton.
Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Bianca Boerop. Zij is clustercaptain van het cluster examenstichtingen en je kunt haar bereiken via 06 – 54 94 38 93 of via [email protected].

Goed om te weten: een assessment maakt deel uit van de procedure.