Implementatie consultant (minimaal 32 uur)

Met jouw voorliefde voor digitale oplossingen en uitstekende communicatieve vaardigheden, ben jij de drijvende kracht achter de implementatie van onze applicatie “Praktijkbeoordelen” bij mbo-scholen.

 

Voorliefde voor digitale oplossingen
Praktijkbeoordelen is dé digitale tool die de beoordelings- en examenprocessen van mbo-scholen ondersteunt. Als implementatie consultant biedt je ondersteuning via diverse kanalen zoals webinars, workshops en persoonlijke uitlegsessies. Je staat altijd paraat om vragen te beantwoorden, gebruikersfeedback te verzamelen en scholen te adviseren over het optimaal gebruik van Praktijkbeoordelen in hun examenprocessen. In deze dynamische rol werk je zelfstandig, maar ook nauw samen met collega’s binnen Examenservices om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden.

Door jouw voorliefde voor digitale oplossingen, enthousiasme en goede communicatieve vaardigheden zorg je dat steeds meer mbo-scholen onze applicatie Praktijkbeoordelen met plezier gaan gebruiken.

 

Extra uitdaging: vernieuwing!
Er komt een compleet vernieuwde versie van Praktijkbeoordelen op de markt. En jij begeleidt onze klanten bij de overgang naar de nieuwe versie. Je kunt je daarbij goed inleven in de examenprocessen op een mbo-school. Veranderingen geeft altijd wat weerstand. Jij weet als geen ander hier mee om te gaan.

Concreet houd je je als implementatie consultant bezig met:

 • Begeleiden van nieuwe scholen bij de implementatie van Praktijkbeoordelen
 • Organiseren van webinars (vanuit onze eigen studio), workshops en uitlegsessies en adviseren over nieuwe releases en functionaliteiten
 • Vertalen van gebruikerswensen naar functioneel beheer voor verdere verbeteringen
 • Ontwikkelen van Q&A’s voor de helpdesk

 

Leer Examenservices kennen
Examenservices is onderdeel van Innovam en ontzorgt opdrachtgevers uit onderwijs en bedrijfsleven in verschillende sectoren bij alle aspecten van examinering voor mbo- en branche-opleidingen. Hierbij kun je denken aan het analyseren en verbeteren van examens, ontwikkelen van examens voor zowel praktijk als theorie en begeleiden van commissies.

We zijn een organisatie van veel goede dingen doen en fouten mogen maken. En van vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat betekent dat je zelfstandig werkt, maar er nooit alleen voor staat. Je werkt zowel vanuit huis als op ons kantoor in Nieuwegein en gaat ook regelmatig op bezoek bij de scholen.

 

Jij maakt het verschil
Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Je weet je snel in te leven in de belevingswereld van mbo-scholen en kunt de functionaliteiten van onze applicatie Praktijkbeoordelen daaraan koppelen. Je weet in de beperkte tijd die je hebt veel scholen te bereiken en hun vertrouwen te winnen. Dat bereik je door een klantgerichte aanpak, jouw organisatietalent en door slim gebruik te maken van moderne, online communicatiemogelijkheden. Het is een solistische functie in een lerende organisatie. Dat betekent dat je een initiatiefrijke zelfstarter bent met veel vrijheid om invulling te geven aan de functie. Tegelijkertijd werk je nauw samen met de andere collega’s binnen Examenservices zoals de functioneel beheerders, de relatiemanagers en de helpdesk.

Om als implementatie consultant aan de slag te gaan, heb je:

 • Hbo werk,- en denkniveau;
 • Ervaring met implementeren van digitale oplossingen (in het onderwijs);
 • Ervaring als projectleider;
 • Ervaring in het mbo is een pre.

 

Ons aanbod
Een veelzijdige functie voor minimaal 32 uur per week binnen een dynamisch bedrijf dat grenzen verlegt en zelf volop in ontwikkeling is, waarbij het draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid. Je krijgt ruim de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.

Op basis van een fulltime dienstverband krijg je:

 • Een bruto maandsalaris tussen €3.421,- en €4.887,-;
 • veel vrijheid in het plannen van je werkweek, ook thuiswerken is mogelijk;
 • laptop en mobiele telefoon;
 • 24 vakantiedagen op jaarbasis, de dag na Hemelvaartsdag én de dag na kerst vrij;
 • een persoonlijk budget waarmee je de bovenste 5,26 % van je salaris naar eigen inzicht kan gebruiken om bijvoorbeeld extra verlofdagen te kopen;
 • de ruimte jezelf te ontwikkelen. Zo kun je allerlei trainingen via de Innovam Academie volgen of een training of opleiding die gerelateerd is aan je functie;
 • een pensioenregeling waarbij je slechts 21% van de premie hoeft te betalen;
 • WIA-verzekering en een tegemoetkoming in ziektekostenverzekering;
 • sporten met korting.

 

Kom in beweging
Klaar om jouw passie voor digitale innovatie om te zetten in actie? Sluit je aan bij ons team en word de drijvende kracht achter de implementatie van Praktijkbeoordelen bij mbo-scholen!  Solliciteer voor 30 april via de solliciteerbutton.

Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Hans van Vulpen. Hij is ICT-coördinator van het team ICT. Je kunt hem bereiken via 0629074549 of via [email protected].

Goed om te weten: een assessment kan deel uitmaken van de procedure.