Junior onderwijskundig (toets-) ontwikkelaar (32-40 uur)

Heb je affiniteit met onderwijs en toetsing? Studeer je binnenkort af of ben je recent afgestudeerd en wil je je graag verder ontwikkelen als toetsdeskundige?
Dan hebben wij de ideale functie voor je!


Dit ga je doen

Als onderwijskundig (toets-) ontwikkelaar ga je elke dag voor het realiseren van het kwalitatief beste examen. Voor het mbo, de branche of de overheid. Samen met een onderwijskundig vakexpert of met een directe collega. En of het nu om een praktijk- of theoretisch examen gaat, ongeacht het onderwerp: jij bent essentieel bij het behalen van ieder diploma of certificaat. Dat is pas een geslaagde baan!
Jouw werk maakt indruk en heeft impact. Je doet het voor zo’n 200.000 studenten in het mbo en werkenden in verschillende branches. Wat jij steeds doet is het vertalen van de beroepspraktijk naar de juiste exameninstrumenten. Om dit te kunnen stem je veel af met beroepsexperts en stel je vooral de juiste vragen om boven water te halen wat echt van belang is.

Jij draagt bij aan het:

 • analyseren, verbeteren en ontwikkelen van toetsen en examens.
 • meebouwen aan de kaders voor examineren.
 • verbinden van experts uit het onderwijs met die uit het bedrijfsleven.
 • begeleiden van diverse commissies.

Bij Examenservices vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen als toetsdeskundige. Daar hoort onder andere een compleet inwerkprogramma bij. We koppelen je aan een ervaren toetsontwikkelaar die de komende periode jouw buddy is. Samen doorlopen jullie het hele traject van een te ontwikkelen toets. Jullie bezoeken scholen en je woont ook een praktijkexamen bij. Zodat je ook direct een beeld hebt bij waar je het allemaal voor doet. Regelmatig evalueer je met je buddy, en ook de andere collega’s staan voor je klaar.


Dit breng je mee

Binnenkort studeer je af of je bent recent afgestudeerd en je hebt een enorme dosis enthousiasme voor examinering, onderwijs of taal. Het is voor jou heel gewoon om altijd de “waarom” vraag te stellen. De input die je krijgt vertaal je naar begrijpelijke teksten voor mbo-studenten. Innovatie, nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in het vakgebied? Jij bent er snel van op de hoogte en gaat er graag mee aan de slag. Verder ben je goed in het plannen, organiseren en structureren. Wij werken in zelforganiserende teams dat wil zeggen dat wij geen managers hebben, maar wendbare teams die zelf bepalen en samen verantwoordelijk zijn voor alle taken en activiteiten. Vertrouwen doe je op je eigen kompas. De functie van onderwijskundig (toets)ontwikkelaar leer je op de werkvloer. We geven je daar ook alle ruimte voor!

Om als onderwijskundig (toets-) ontwikkelaar aan de slag te gaan:

 • heb je WO werk- en denkniveau.
 • heb je een link of affiniteit met het onderwijs en/of toetsing.
 • ben je communicatief overtuigend in praten en schrijven.
 • heb je een uitstekend taalgevoel en weet je dat jouw taalkeuzes belangrijk zijn.
 • ben je proactief, kwaliteitsbewust en werk je graag samen.


Hier gebeurt het

Examenservices is onderdeel van Innovam en ontzorgt opdrachtgevers uit onderwijs en bedrijfsleven in verschillende sectoren bij alle aspecten van examinering voor mbo- en branche-opleidingen. Hierbij kun je denken aan het analyseren en verbeteren van examens, ontwikkelen van examens voor zowel praktijk als theorie en commissies begeleiden. Kijk eens op de site van Examenservices, om te zien wat we allemaal doen.

We zijn een organisatie van veel goede dingen doen en fouten maken. En van vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat betekent dat je zelfstandig werkt, maar er nooit alleen voor staat. Samen delen we de kennis over het vakgebied examinering en leren we van elkaar. Als toetsontwikkelaar ben je daarnaast onderdeel van meestal 2 kleinere teams van 5 tot 10 collega’s. Samen werken jullie aan de opdracht voor de klant. Je werkt zowel vanuit huis als op ons hoofdkantoor in Nieuwegein.

Wil je weten wat jouw collega’s van hun werk vinden? Bekijk dan het filmpje of lees hier meer over op onze teampagina.


Dit kun je van ons verwachten

Jij gaat voor een eerlijk examen als toetsontwikkelaar. Dat mag ook eerlijk beloond worden. We zien jou het liefst 32-40 uur voor ons werken. Daar krijg je ook veel voor terug, zoals:

 • een brutomaandsalaris tussen € 2.978 en € 4.254
 • 24 vakantiedagen op jaarbasis, de dag na Hemelvaartsdag én de dag na kerst vrij
 • persoonlijk budget waarmee je de bovenste 5,26 % van je salaris naar eigen inzicht kan gebruiken om bijvoorbeeld extra verlofdagen te kopen
 • aantrekkelijke mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling
 • pensioenregeling waarbij wij 79% van de premie betalen
 • WIA-verzekering en een tegemoetkoming in ziektekostenverzekering
 • sporten met korting.


Solliciteren
Zie jij het helemaal zitten om bij ons het vak van toetsontwikkeling te leren? Kom dan in beweging en geef je via de solliciteren button alvast op voor onze informatie avond medio maart/april. De exacte datum volgt snel.
Heb je eerst nog wat vragen, neem dan contact op met Bianca Boerop. Zij is resourceplanner en je kunt haar bereiken via 06 – 54 94 38 93 of via [email protected].